HTML

gondolatok

Ami eszembe - vagy nálam okosabbakéba - jut

Friss topikok

  • Chanyi: @proles: Igen, nagyon furcsa ez, a minap pl. a rádióban úgy beszélgetett a kultúráról a riporter é... (2011.07.03. 10:09) ...

Linkblog

...

2011.02.16. 08:38 Chanyi

 

Néha elhangzik dícséretként: "ő igazi EMBER". Ezek szerint az, ami általában vagyunk, még nem egészen emberi lét, csak a lehetősége. Néhány "szerencsés" közelebb lehet az emberléthez, mint a többiek. Mitől függ ez vajon? Erényektől? Hogyan fejleszthetők az erények? (nagylelkűség, egyenesség, udvariasság) Van ezekről szó mostanában?

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr412664629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

proles 2011.07.01. 15:52:15

hali

épp most olvastam TGM Descartes bevezetőjében (Kriterion 1977, 2002) vmi egészen hasonlót. Ha jól emlékszem vmi olysmit ír, hogy a kapitalizmus csak egyféle létmód követésekor vesz igazi létezőnek, a többi esetben a személyes léted merő potencialitás, ha nem fordítható le a tevékenységed a cash nyelvére akkor nem vagy igazi ember. Erények? Piha!
"Társadalmi integrációs és szocializációs stratégiák viaskodnak itt mindössze, a kapitalizmus, a bürokrácia és a technika „vasketrecében" (Max Weber)."

Chanyi · http://chanyi.blog.hu 2011.07.03. 10:09:29

@proles: Igen, nagyon furcsa ez, a minap pl. a rádióban úgy beszélgetett a kultúráról a riporter és a külföldön magyar kulturális programokat szervező nénike, hogy az alkotók "versenye", a művészet "piaca", átvéve ezt a nyomorult zsargont a gazdasági életből.
süti beállítások módosítása