HTML

gondolatok

Ami eszembe - vagy nálam okosabbakéba - jut

Friss topikok

  • Chanyi: @proles: Igen, nagyon furcsa ez, a minap pl. a rádióban úgy beszélgetett a kultúráról a riporter é... (2011.07.03. 10:09) ...

Linkblog

Nietzsche - Művelődési intézményeink jövőjéről

2011.10.17. 09:20 Chanyi

"Ebben, ahogy az anyanyelvetekkel bántok, mutatkozhat meg az, mily magasra vagy mily kevésre becsülitek a művészetet, mennyire rokon nektek a művészet. Ha magatoktól nem juttok el odáig, hogy a zsurnalisztikai megszokásaink bizonyos szavai és fordulatai nyomán ne érezzetek fizikai undort, akkor adjátok csak fel műveltségre való törekvéseteket: mert itt, közvetlen közeletekben, minden pillanatban, mikor beszéltek vagy írtok, van egy próbakövetek arra, mily nehéz, mily roppant nagy most a művelt emberek feladata, s mily valószínűtlennek kell lennie, hogy sokan tegyenek szert közületek igazi műveltségre."

 

Vö Babits: az iskola feladata, hogy megtanítsa a gyereket gondolkozni és beszélni.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr473308717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása